novago-button5

Novagon asiantuntijat ja asiantuntijaverkosto tarjoavat neuvoja jatkajan/ostajan löytämiseen ja perehdyttämiseen, omistajanvaihdoksen suunnitteluun ja sujuvaan toteuttamiseen, viranomaisvelvoitteiden hoitamiseen yrityskaupan yhteydessä sekä tarvittavan rahoituksen järjestämiseen.

Omistajanvaihdos voi kestää vuosia – etenkin luopujan/myyjän osalta. Prosessi etenee tyypillisesti kolmivaiheisesti:

  1. Kiinnostus herää ja omistajanvaihdokseen liittyvistä asioista aletaan ottaa selvää.
  2. Valmistautumisen ja päätösten tekeminen voi kestää kauan, kuukausista vuosiin.
  3. Kun päätökset ovat kypsyneet, siirrytään toteutusvaiheeseen.

Tilanne on useinkin uusi ja ennen kokematon niin luopuvalle kuin mahdolliselle jatkajalle. Omistajanvaihdos vie yleensä aikaa riippumatta siitä, onko jatkaja/ostaja sukulainen vai suvun ulkopuolinen – puhumattakaan, mikäli jatkajaa ei olisi vielä tiedossa. Tässä tilanteessa olennaista on molempien osapuolten saama luottamuksellinen ja tasapuolinen neuvonta-apu.

– Valtakunnallinen Yritys-Suomi-sivusto antaa erinomaisen tietopaketin omistajan vaihdoksesta

– “Ohjeita bisneksen ostajalle” -opas on hyvää luettavaa myös myyjälle/luopujalle (ELY-keskus, julkaistu 2012 – vielä paljon hyvää sisältöä!)

– Apunasi on myös Suomen Yrityskummit ry:n koko maan kattava auktorisoitujen yrityskummien verkosto.

Jos omistajanvaihdos on yrityksessäsi ajankohtainen, varaa tapaaminen puhelimitse 019 369 1865 tai sähköpostilla info@novago.fi.

Novagon neuvonta on asiantuntijoiden antamaa, luottamuksellista ja henkilökohtaista. Perusneuvonta on maksutonta, mutta kauttamme on saatavissa myös maksullisia asiantuntijapalveluita.