Personporträtt Terja Patama

Hej, jag heter Terja Patama. Jag började som företagsrådgivare i Lojo i början av april och jag blev ombedd att presentera mig. Så nu gör jag det här.

Jag är född i Lojo och uppvuxen i en företagarfamilj, så jag är bekant med företagarvärlden sedan barndomen. Jag gick i skola i Lojo och skrev studenten i mitten av 90-talet. Efter det fortsatte studierna i mitt drömyrke frisör och sminkör – maskör och 1997 grundade jag mitt första företag inom den här branschen. Företaget fick inte genast den fart som jag önskade, och då erbjöd min pappa mig att gå med i hans företag som delägare. Då fick jag bekanta mig med verksamheten inom ett transportföretag och hur man sköter det. Jag hade jobbat med de här två företagen i ungefär tio år, då jag beslöt mig för att prova mina vingar som franchising-företagare. Då var det februari 2008 och marknaden såg lovande ut, men som vi alla vet, slog recessionen ner med ett brak. Det blev en verklig utmaning att få ett nystartat företag att gå runt och jag beslöt att lägga det företaget på is i slutet av 2009. Förutom min företagarbakgrund har jag gjort försäljningsarbete och nu senast studerat till tradenom, och väntar som bäst på betygen.

Till familjen hör min man, som är företagare, och tre raska pojkar, som håller igång sin mamma. Håller igång mig gör också familjens fem hundar och tio hundvalpar, som föddes på påsken. Med tanke på min bakgrund känner jag, att jag har mycket att ge till dem, som funderar på att bli företagare. Jag väntar redan otåligt på att få börja jobba på allvar, för jag känner att jag nu är på rätt plats.

De här visa orden har jag försökt följa i mitt liv:
”Det lönar sig inte att vara rädd för att göra fel, utan man kan lära sig av felen” och ”Med en positiv attityd kommer man redan långt.”

Jag önskar alla en riktigt god väntan på sommaren!