Go! -rekrypalvelut laajenee resursseiltaan ja kohderyhmältään

Novagon Go! -rekrytointipalvelun tavoitteena on työllistää yrityksiin työttömiä ja vähentää työttömyydestä syntyviä kustannuksia kunnille. Projekti auttaa yrityksiä rekrytoinneissa ja palkkatukien haussa ja työttömiä työnhaussa. Projekti käynnistyi elokuussa 2012 ja vuotta myöhemmin rahoittajat kertoivat olevansa niin tyytyväisiä tuloksiin, että tarjosivat mahdollisuutta laajentaa projektia sekä kohderyhmien että resurssien osalta. Vuoden 2014 alusta projekti laajeni käsittämään myös nuoret ja ikääntyneet sekä pitkäaikaistyöttömyyden ennaltaehkäisyn. Projektiin on tulossa myös kaksi uutta työntekijää.

Alexandra Stoor Go-rekrytjansterAlexandra Stoor tarttui töihin heti loppiaisen jälkeen: ”Olen todella innostunut tästä mahdollisuudesta. Minulla on kokemusta useammasta erilaisesta työpaikasta ja työsuhteesta ja kokemus näistä auttaa minua arvioimaan minkälaisia ihmisiä tarvitaan mihinkin työtehtäviin. Aiempi työni TE-toimistolla on antanut minulle hyvät valmiudet tukea työnantajia palkkatuki- ja oppisopimusasioissa.”

Alexandra on kotoisin Tammisaaresta ja ensisijaisesti hän tuleekin työskentelemään ruotsinkielisten asiakkaiden kanssa Hangossa, Inkoossa, Raaseporissa ja Siuntiossa

Katse nuoriin

Nuorisotyöttömyyden kasvu osoitti tarpeen laajentaa Go! -rekrypalveluita.

”Kun nuoret eivät pääset töihin, sillä on pitkäaikaisia negatiivisia vaikutuksia yhteiskuntaan”, kertoo projektin vetäjä Tiina Lindholm. ”Kokonaistavoitteena onkin työllistää 270 työtöntä, ja tähän mennessä on työllistetty lähes 150 työtöntä. Nuoria tai muita ryhmiä emme ole näiden tavoitteiden osalta eritelleet.”

Alexandra Stoor, jota myös Sandraksi kutsutaan, uskoo että työnantajat hyötyvät nuorien palkkaamisesta: ”Nuoret kehittyvät hyvin vastaamaan työn vaatimuksia ja esimerkiksi oppisopimus antaa mahdollisuuden kouluttaa työntekijästä erikoisalan osaajan.”

Toki nuorten tulee itsekin olla aktiivisia: ”Työttömille nuorille antaisin ohjenuoraksi olla aktiivisia, lähettämään myös avoimia hakemuksia yrityksiin, luomaan verkostoja, kyselemään ihmisiltä jotka tuntevat ihmisiä työelämässä ja rohkeasti esittelemään itsensä työnantajille. On hyvä miettiä etukäteen minkälaista lisäarvoa juuri minä voisin tuoda kyseiselle työnantajalle.”

Apua yrityksiin

Projektin toimiminen Novagon koordinoinnissa tuo tulosten osalta ratkaisevan linkin elinkeinoelämään.

”Saamme paljon vinkkejä Novagon yritysneuvojilta siitä, missä yrityksessä tarvitaan lisätyövoimaa. Käymme yrityksissä kertomassa eri tukimahdollisuuksista ja halutessa esittelemme sopivia työntekijöitä. Projektin puitteissa maksamme myös lyhytkoulutuksia. Raaseporissa Toli-talolla (Kroggårdintie 29, Karjaa) järjestetään 23.1.2014 ryhmäkoulutus työttömille, jotka haluavat tai tarvitsevat elintarvikealan töihin hygieniapassin”, Tiina Lindholm kertoo.

Vuoden 2013 aikana yrityksille on haettu lähes 700 000 euroa palkkatukea työttömien työllistämiseen. Karkean arvion mukaan yli 90 prosenttia tästä tuesta on myönnetty. Lisäksi projektin puitteissa on maksettu noin 50 lyhytkoulutusta.

Euroopan sosiaalirahasto maksaa 70 prosenttia projektin kuluista. Kunnat maksavat loput 30 prosenttia siten, että laskutus perustuu siihen kuinka monta työtöntä per kunta on työllistetty.

www.gorekrypalvelut.fiGo!-logo

Lisätietoja antaa:
Carl-Johan Sandström, toimitusjohtaja, p. 040 524 2590
Tiina Lindholm, Go! -rekrypalvelut projektin vetäjä, p. 044 479 7009
Alexandra Stoor, Go! -rekrypalvelut, p. 044 700 4199