Novago auttanut perustamaan Länsi-Uudellemaalle 122 uutta yritystä syyskuun 2016 loppuun mennessä

Novago auttanut perustamaan Länsi-Uudellemaalle 122 uutta yritystä syyskuun 2016 loppuun mennessä

Novago Yrityskehitys Oy:n uusyritysneuvonnassa kävi ajanjaksolla tammi-syyskuu 259 uutta asiakasta keskustelemassa liikeideastaan yritysneuvojan kanssa. Yhteensä asiakaskontakteja, joissa asiakkaalle annettiin neuvontaa, oli ajanjaksolla 584.

Uusia yrityksiä Länsi-Uudellemaalle perustettiin Novagon avulla syyskuun loppuun mennessä 122, ja ne sisälsivät 136 uutta työpaikkaa. Vuonna 2015 samalla ajanjaksolla perustetiin 125 uutta yritystä. Perustettujen yritysten määrä on ollut lähes sama, mikä osoittaa edelleen varovaisuutta yrityksen perustannassa. Varovaisuutta, tai suunnitelmallisuutta osoittaa myös se, että asiakkaat ovat käyneet neuvonnassa useamman kerran kuin parina edellisenä vuotena.

Tässä vaiheessa vuotta näyttää siltä, että perustettujen yritysten määrä tulee tänäkin vuonna olemaan pienempi edellisiin vuosiin verrattuna. Liikeideoiden määrä sitä vastoin on yhä korkealla tasolla. Yleisesti ottaen mielenkiinto yrittämistä kohtaan on kasvanut. Myös asiakkaita, joita kiinnostaa yrityksen ostaminen, on käynyt tänä vuonna uusyritysneuvonnassa enemmän.

Koko maan tasolla yritysperustanta kasvoi

Uusyrityskeskusten kautta perustettiin koko maassa tämän vuoden tammi-syyskuussa 5 531 yritystä. Tämä on prosentin verran enemmän kuin vuosi sitten. Uusia asiakkaita kävi uusyrityskeskuksissa 12 167. Näin ollen uusien asiakkaiden määrä kasvoi kolme prosenttia vuoden takaisesta.

− Tämän vuoden näkymä on valoisampi kuin viime vuoden. Viime vuonna starttirahat loppuivat joillakin alueilla jo toukokuussa ja lähes kaikkialla jossakin vaiheessa vuotta. Erityisesti vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä yritysten perustaminen romahti selvästi. Nyt starttirahaa näyttäisi riittävän, joten yrityksiä tullaan oletettavasti perustamaan tänä vuonna enemmän kuin viime vuonna, ennustaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Jari Jokilampi.

Novagolla marraskuussa Ryhdynkö yrittäjäksi tapahtumia

Novago Yrityskehitys Oy tarjoaa maksutonta neuvontapalvelua kaikille yrittäjäksi aikoville. Henkilökohtaisen neuvonnan lisäksi Novago järjestää ympäri vuotta maksuttomia tilaisuuksia aloittaville yrittäjille, joissa sen asiakkaat kertovat yrityksen perustamisesta ja asiantuntijakumppanit avaavat yrittäjyyden osa-alueita.

Marraskuussa Novago järjestää Ryhdynkö yrittäjäksi -tapahtuman Lohjalla 10.11.2016 ja Raaseporissa Borde jag starta eget -tapahtuman 17.11.2016. Lisää tietoa näistä iltatapahtumista löytyy Novagon nettisivuilta http://novago.fi/events/. Täältä tulee myös löytymään ensi vuoden tapahtumat ennen joulukuuta.

Ajanvaraus info@novago.fi tai 019 369 1865