Soijatuotteet ja älyliikennesovellus menestyivät Länsi-Uudenmaan Kasvupolulla

Novago jakaa KasvuOpenin tiedotteen 14.6.2016 https://www.kasvuopen.fi/tiedotteet/soijatuotteet-ja-alyliikennesovellus-menestyivat-lansi-uudenmaan-kasvupolul

Länsi-Uudenmaan yrityksille suunnatun kasvuohjelman, Länsi-Uudenmaan Kasvupolun, voittajaksi on valittu Oy Soya Ab / Jalofoods Tammisaaresta. Kunniamaininnan sai Tziip Lohjalta. Yritykset etenevät valtakunnalliseen Kasvu Openin finaaliin, jossa valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset start again ja start up -sarjoissa.

Valinnat tehtiin kaikkiaan 10 kasvuhaluisen yrityksen joukosta, jotka seulottiin kahden päivän sparrausprosessiin 41 hakijasta.

Tuomariston mukaan voittajien valinta oli vaikeaa. Tofu-tuotteita luomusoijapavuista valmistavalla Oy Soya Ab:lla oli tuomariston mukaan oli paras kasvusuunnitelma. Yrityksellä oli hyvät pitchit ja se oli selkeästi valmistautunut, millä on valtakunnalliseen finaaliin etenemisen kannalta merkitystä.

– Yritys on hyvällä, vakaalla pohjalla eikä ole hötkyillyt kasvussaan. Ekologisuuden periaate ja arvopohjainen toiminta näkyy aidosti toiminnassa, tuomariston puheenjohtaja, yritysneuvoja Jarkko Toivonen Novago Yrityskehitys Oy:stä sanoo.

Kunniamaininnan saaja Tziipin kimppakyytipohjainen älyliikennesovellus on vahvasti tätä päivää.

– Heidän ideansa ei ole uusi, mutta ajatus on hyvä ja palvelun potentiaalinen käyttäjäkunta laaja.

Asiantuntijoiden kahden päivän maksuttoman sparrauksen saivat myös Innoite Oy ja NiinuAgilitySport Oy Kirkkonummelta, The Natural Building Oy ja AB Costacalida Oy Raaseporista, E.LAIHO Oy, Molnix Oy, Thai Cafe Lohja Oy Lohjalta sekä AuroraXplorer Oy Espoosta.

Tuomaristoon kuuluivat Toivosen lisäksi Antti Sekki Laurea ammattikorkeakoulusta, Eero Hettula Länsi-Uudenmaan kauppakamarilta, Jouko Lindholm Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymästä, Petri Graeffe Uudenmaan Yrittäjistä, Frank Hoverfelt Tammisaaren Energialta ja Tiina Jokisuu Nordealta.

Voittaja ja kunniamaininnan saaja etenevät valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin, joka järjestetään 26.-27.10.2016 Jyväskylässä. Valtakunnalliseen finaaliin pääsee kaikkiaan 80 yritystä kasvupoluilta, joita järjestetään tänä vuonna eri toimialoilla ja alueilla yhteensä 25.

Länsi-Uudenmaan Kasvupolun mahdollistavat alueelliset toimijat Novago Yrityskehitys Oy, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä, Laurea ammattikorkeakoulu, Uudenmaan Yrittäjät, Länsi-Uudenmaan kauppakamari, Hangon Satama Oy ja Tammisaaren Energia Oy sekä valtakunnalliset kumppanit Technopolis, Finnvera, Sonera ja Nordea.

Lisätietoja

Jarkko Toivonen, yritysneuvoja, Novago Yrityskehitys Oy p. 050 306 6210 jarkko.toivonen@novago.fi
Janne Roiha, kasvupolun fasilitoija, Kasvu Open -tiimi* p. 044 0342179 janne.roiha@kasvunroihu.fi

*Keski-Suomen kauppakamarin valtuuttama Kasvu Open -tapahtumien järjestäjä. Kasvu Open on Keski-Suomessa kehitetty, Keski-Suomen kauppakamarin rekisteröimä tavaramerkki.

Kasvu Open on Suomen suurin yritysten kasvun sparrausohjelma, joka tukee pk-yritysten kasvua ja kansainvälistymistä maksutta ympäri Suomen ja eri toimialoilla. Mukana on tänä vuonna yhteensä 375 yritystä ja yli 950 Suomen liike-elämän huippua. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin 26.-27.10, jossa 80 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.