Uusi vuosi uudet kujeet!

Uusi vuosi uudet kujeet!

Blogi1Menemättä sen enempää menneeseen, voin todeta, että viime kuukausien suunnittelutyö vuodelle 2018 on ollut sekä haastava että innostavaa. Miten esim. budjetin laadinta voi ketään innoittaa? –kysyt ehkä? No tässäpä muutama ajatus asian tiimoilta:

 

 

 

 

 

 

Blogi2Budjetti on erinomainen syy ottaa aikaa tulevan suunnitteluun. Tiedämme kaikki, että vaikka aika on ns. ”uusiutuva luonnonvara”, sitä ei koskaan ole tarpeeksi kun sitä oikein tarvitsee. Yksi syy siihen, että uusi VALTAUS –hankkeemme on saanut erinomaisia, kasvuhaluisia yrityksiä ja yritysjohtajia mukaansa, lienee juuri se seikka, että tulemalla mukaan hankkeeseen, yritysjohtajat ”pakottavat” itsensä pois jokapäiväisistä asioista ja ottavat sen askeleen taakse ja sen tarvittavan ajan, että voivat suunnitella tulevaa ja luoda itselleen ja yritykselleen toimivan kasvusuunnitelman. Hieman sama tilanne itselläkin, eli budjetti pakottaa ottamaan aikaa tulevan suunnitteluun.

 

Blogi3Ja mikäs onkaan hauskempaa kuin tulevan suunnittelu? Vaikka budjetti luodaan yleensä vuosi kerrallaan, antaa se kuitenkin eväät suunnitella toimintaa pidemmäksikin aikaa. Oma tavoitteeni on kehittää firman toimintatapoja niin, että pystyisimme entistäkin paremmin palvelemaan alueemme yrityksiä, olivat nämä missä tilanteessa tahansa. Koska alueemme on melko suuri, matkustamiseen menee aikaa, ja näin ollen myös etätapaamiset lisääntyvät. Olemme mm. siksi satsaamassa kokoustekniikkaan, joka paremmin mahdollistaa ”virtuaalikokouksia” ja näin säästyy huomattavasti kallisarvoista matkustusaikaa. ”Tavallisen” neuvotteluhuoneen lisäksi voimmekin vuoden vaihteesta lähtien tarjota asiakkaillemme useita ”virtuaalisia neuvotteluhuoneita” jotka eivät edellytä minkään erityisen videoneuvottelutekniikan käyttöä. Voitte loggautua sisään millä ohjelmalla tahansa, ja neuvottelu sujuu mutkattomasti.

 

Blogi4Entä oman porukan kehittäminen? Joku on joskus kysynyt: ”Miksi koulutat väkesi? He oppivat uusia asioita ja lähtevät sitten muualle! Tämähän tulee sinulle todella kalliiksi!” vastaus tähän oli mielestäni hyvinkin selkeä: ”Miten kalliiksi tulee se, että en kouluta heitä ja he jäävät?” Nykyisessä toimessa olen siinä onnellisessa asemassa, että kaikki Novagolla työskentelevät haluavat kehittyä auttaakseen asiakkaitaan entistä paremmin. Siksi minun on suhteellisen helppoa budjetoida koulutukseen, valmennukseen ja erinäisiin muihin toimenpiteisiin, jotka kaikki johtavat siihen, että henkilökunnan ammattitaito sen kun kohenee ja alueemme yritykset saavat entistä parempaa palvelua Novagolta.

 

Blogi5Erinäiset tapahtumat ovat myös tärkeitä suunnitella ajoissa. Siksi mm. Kasvu Open ja Pääsiäisen aikoihin sijoittuva Yritystreffit on lisätty suunnitelmiin. Kasvu Open toteutetaan jälleen yhdessä Salon seudun kanssa, mutta muutoksena aikaisempiin vuosiin, nyt pääsevät kaikki ilmoittautuneet mukaan vähintäänkin yhteen sparrauspäivään, joten kannattaa ehdottomasti ilmoittautua! Länsi Uudenmaan Yritystreffit olivat toukokuussa 2017 todellinen menestys. Lähes 70 yrittäjää/yritystä ottivat osaa ja solmivat paljon uusia tuttavuuksia ja kauppoja. Sopii kaikenkokoisille yrityksille jotka haluavat aidosti verkostoitua ja tehdä kauppaa.

 

Lisämausteen budjetointiin tuo myös tiivis yhteistyö hallituksen kanssa. Oma hallitus on vuosien mittaan ottanut enemmän ja enemmän osaa yrityksen toimintaan. Tämä onkin erinomainen asetelma kun suunnitellaan tulevaa. Ainoastaan osallistuva ja kiinnostunut hallitus voi auttaa toimitusjohtajaa toiminnan kehittämisessä omistajien toivomaan suuntaan. Omassa pienessä ”budjettiriihessä” katsomme siksi yhdessä tulevaan ja miten toimintaa tulisi kehittää.

Vaikka budjetointi siis voi tuntua raskaalta ja aikaa vievältä, niin suosittelen kaikille yrityksen budjetointiin satsaamista ja vähintäänkin tutustumista. Osallistumalla budjetointiin pääset mukaan yrityksen tulevaisuuden suunnitteluun, ja ensi vuoden ”haasteet” voivatkin yhtäkkiä muuttua ”mahdollisuuksiksi”!

Oikein Rauhallista Joulua ja Menestyksekästä Uutta Vuotta toivottaen!

Tom Gammals
Tj/VD
Novago

Blogi6