Uutiskirje 1/2018: Henkilökuva Terja P.

Terjan kuva_uutiskirjeeseen_1_2018Moi, olen Terja Patama, aloitin Lohjan toimipisteellä yritysneuvojana huhtikuun alusta ja minua pyydettiin tekemään pieni esittely itsestäni. Ja tässä sitä tulisi.

Olen paljasjalkainen Lohjalainen ja yrittäjäperheen kasvatti eli yritysmaailma on tullut tutuksi jo lapsuudesta. Kouluni kävin Lohjalla ja valmistuin ylioppilaaksi 90-luvun puolivälissä. Siitä opinnot jatkuivat unelma-ammattiin eli parturi-kampaajaksi ja meikkaaja-maskeeraajaksi ja vuonna -97 perustinkin jo ensimmäisen yritykseni tälle alalle.

Heti ei lähtenyt yritys toivotusti liikkeelle, jolloin isäni tarjosi mahdollisuutta hypätä mukaan hänen yritystoimintaansa osakkaaksi. Tästä lähti tutustuminen kuljetusliikkeen toimintaa ja sen pyörittämiseen. Näiden kahden yrityksen kanssa tein töitä noin kymmenen vuotta, jolloin päätin kokeilla vielä omia siipiäni franchising-yrittäjänä. Silloin elettiin vuotta 2008 helmikuuta ja markkinat näyttivät lupaavilta, mutta kuten kaikki tiedämme, taantuma iski aika rytinällä ja juuri aloittavan yrityksen pyörittäminen kävi aika haasteelliseksi, jolloin vuoden 2009 lopulla päätin laittaa tämän yrityksen jäihin. Tämän yrittäjä taustani lisäksi olen tehnyt myyntitöitä ja viimeiseksi opiskellut tradenomiksi, josta odottelen juuri papereita ulos.

Perheeseeni kuuluu yrittäjä mies ja kolme reipasta poikaa, jotka pitävät äidin liikkeessä. Liikkeessä pitävät myös perheemme viisi koiraa ja juuri pääsiäisenä syntyneet kymmenen koiranpentua. Taustani huomioiden koen, että minulla olisi yrittäjiksi aikoville paljon annettavaa. Odotankin jo malttamattomana, että pääsen kunnolla töihin kiinni, koska koen nyt olevani oikeassa paikassa.

Olen yrittänyt noudattaa seuraavia viisauksia elämässäni:
”Virheitä ei kannata pelätä, vaan niistä pitää oppia.” ja ”Positiivisella asenteella pääsee jo pitkälle.”

Oikein hyvää kesän odotusta kaikille!