Siirry pääsisältöön

Carbon Neutral Experience – Uudenmaan matkailusektorin matka kohti hiilineutraaliutta

Projekti ja sen palvelut toteutetaan aikavälillä 1.8.2021 – 31.7.2023. Tarkoituksena on vastata kestävän matkailun kysynnän kasvuun ja pyrkiä edelläkävijöiksi. On tärkeää olla mukana globaalissa ilmastotyössä; niin Uudenmaan, kuin koko Suomen tavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Carbon Neutral Experience toteuttaa palveluita ja konkreettisia toimintamalleja, jotka auttavat matkailuyrityksiä pienentämään hiilijalanjälkeään sekä kompensoimaan loput päästöistään.

Tavoitteet:

Projektin lopputulemana hiilineutraalisuus nousee alueen matkailun kilpailuvaltiksi, josta myös viestitään yhdessä. Mukaan on sitoutunut 15 Uudenmaan kuntaa: Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Lohja, Porvoo, Raasepori, Sipoo, Tuusula, Vantaa, Hanko, Inkoo, Karkkila, Lapinjärvi, Siuntio. Projekti on saanut Uudenmaan liiton UKKE-rahoituksen. Myös osallistuvat kunnat rahoittavat osakseen tätä projektia.

Seuraavat tapahtumat

8.6.2023 klo 13-18 @ Helsinki Carbon Neutral Experience -päätöstilaisuus

Seuraa myös Kestävää nostetta matkailuyrityksiin: Etelä-Suomi -hankkeen tapahtumia!

Ajankohtaiset

Toukokuu 2023

Kuntakohtaiset matkailupäästölaskennat ovat valmistuneet!

Energiatehokkuuteen liittyvät valmennukset ja tarkastuslistat

Hiilineutraaliuden käsikirja matkailuyrityksille – Nyt kolmella kielellä

Tammikuu 2023

CNE tiedote matkamessuille

Joulukuu 2022

Hanke tarjoaa 15:lle matkailuyritykselle Good Travel Seal -sertifikaatin. Nämä 15 yritystä on valittu ja hyvässä vauhdissa kriteerien ja Sustainable Travel Finland -merkin suorittamisessa. Helmikuun lopussa voimme odottaa uusia STF -merkin saaneita yrityksiä.

Edistämme hankkeessa Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism -ilmastojulistusta, jolla tavoitellaan hiilineutraalisuutta matkailun parissa. Järjestämme aiheeseen liittyen 27.1. infotilaisuuden kunnille. Tilaisuuden tavoite on kannustaa Helsingin, Porvoon, Vantaan ja Lohjan lisäksi myös muita Uudenmaan kuntia allekirjoittamaan ilmastojulistus. Tähän liittyen olemme hankkineet myös kuntakohtaisen matkailun päästölaskennan jokaiselle 15:lle hankekunnalle ja sen toteuttaa kevään aikana Sitowise.

Hankkeessa on teetetty käsikirja matkailuyrityksille, joka auttaa suunnittelemaan toimia kohti vähähiilisempää toimintaa.

Hiilineutraaliuden-kasikirja-matkailuyrityksille-2022Download

Hankevideot

Lohja

Atlas Juvakka

Yritysneuvonta, Carbon Neutral Experience -hiilineutraali matkailu

+358 44 430 9079

Lohja

Lohja

Jenni Taisto

Yritysneuvonta, Carbon Neutral Experience – hiilineutraali matkailu

+358 44 493 6116

Lohja