Siirry pääsisältöön

Hiilineutraaliuden käsikirja matkailuyrityksille – nyt kolmella kielellä saavutettavasti

Novago Yrityskehitys Oy:n koordinoimassa ja Uudenmaan liiton rahoittamassa Carbon Neutral Experience -hankkeessa julkaistiin syyskuussa 2022 Hiilineutraaliuden käsikirja matkailuyrityksille. Käsikirjan tavoitteena on tukea yrityksiä omien päästövähennysten tekemisessä. Oppaan sisällön on tuottanut Ramboll Finland Oy.

Käsikirja sisältää yritysesimerkkejä ja tarjoaa selkeät askeleet kohti hiilineutraalisuutta: selvitä, priorisoi, toteuta, kompensoi, kerro ja kehitä. Käsikirja auttaa ymmärtämään mistä yrityksen hiilijalanjälki muodostuu ja neuvoo tietojen keräämisessä hiilijalanjäljen laskentaa varten. Laskennan jälkeen se opastaa päästövähennysten priorisoinnissa ja niiden toteuttamisessa. Lopuksi yritys saa vinkkejä jäljelle jääneen hiilijalanjäljen kompensointiin ja siihen, miten viestiä hiilineutraalisuuden tavoittelusta. Hiilineutraaliuden käsikirja tukee matkailuyritystä myös Sustainable Travel Finland -polulla ja Matkailualan hiilijalanjälkilaskurin käytössä.

Toukokuussa 2023 käsikirjaan tehtiin muutoksia, kun sen käänsi ruotsiksi ja englanniksi Apropos lingua Oy ja Konsepto muokkasi saavutettavaksi. Kieliversiot ja saavutettavuusmuokkaukset tekevät käsikirjan käytöstä helpompaa ja mahdollista monille erilaisille ihmisille. Uudet versiot on vapaasti käytettävissä ja ladattavissa alla.

Jaa

Lue myös