Siirry pääsisältöön

Järnhårda affärsidéer i Billnäs Bruk!

Finalen i GAME of IDEAS III affärsidétävlingen som ordnades av Novago hölls den 21 september i den underbara 1600-tals bruksmiljön i Billnäs!

Efter det första kvalet valdes åtta riktigt intressanta affärsidéer ut till finalen. Livepubliken som deltog i evenemanget medförde positiv spänning till evenemanget. Evenemanget streamades också för hemmapubliken och inspelningen går att se på www.novago.fi/goi3

Då deltagarna entrade scenen, välkomnades de av en tuff jury bestående av FIBAN:s ängelinvesterare. Juryn bestod av Reima Linnanvirta, ordförande i FIBAN och Annukka Mickelsson och Olli Malmivaara, som är FIBAN:s medlemmar. Som programledare fungerade Reidar Wasenius.

Finalisterna som tog sig igenom de första kvalen representerade många olika typer av idéer och branscher. Nivån var hög och det var ingen lätt uppgift för juryn att utse vinnare i de tre tävlingskategorierna. Den fjärde kategorin, publikens favorit, valdes utifrån publikens online – röstning.

Vinnarna i de respektive kategorierna var:

DEN MEST ATTRAKTIVA INVESTERINGEN – Cardiomtec Oy, Mikko Kaski.
Juryn anser att Cardiomtec löser ett viktigt problem och de ser en enorm marknadspotential. I bakgrunden finns det skickliga aktörer som kan bygga en produkt som har potential att lyckas. Juryn tror också att så länge företaget och teamet stärks ytterligare med marknadsexpertis kommer världen att stå öppen.

DET STARKASTE TEAMET – Suomiesports Oy, Kari Oksanen.
Suomiesports Oy bygger en bas i Finland för framtida finländska Esport-proffs i samarbete med finska organisationer och yrkeskunniga. Enligt juryn krävs ett utmärkt team för ett utmärkt företag. Företaget valdes av juryn till vinnare eftersom de besitter både bredd och djup kunskap inom sitt område.

DEN MEST LOVANDE IDÈN – Scancave, Timo Markkula.
Scancave designar, producerar och levererar byggnader gjorda av betong som färdiga moduler till både privatkunder och företag. Enligt domarna är den mest lovande idén den, som redan har testad efterfrågan och har riktat sig till kunder samt genererat en efterfrågan på marknaden.

PUBLIKENS FAVORIT – ONNI education, Olli Kamunen.
ONNI Education är ett finskt startup-företag som har som mål att skapa lycka och välmående för alla barn i världen, utnyttja världens mest populära småbarnsutbildning och Finlands rykte som det lyckligaste landet i världen.

I bilden: Scancave, ONNI education, Cardiomtec Oy, Suomiesports Oy

Novago Företagsutveckling Ab:s mål är att främja hållbart företagande och konkurrenskraft i västra Nyland. Game of Ideas har visat sig vara en friskt fläkt under de mörknande höstkvällarna och en fjärde omgång är redan under arbete!

Novago Företagsutveckling Ab ägs av kommunerna Hangö, Ingå, Lojo, Raseborg och Sjundeå. Novago erbjuder rådgivning och vägledning i företagets alla skeden.

Mer information: Tom Gammals, Novago Företagsutveckling Ab, 050 911 1866

Jaa

Lue myös