Yrityksen kehittäminen

Yritystoiminnassa on monenlaisia kasvunpaikkoja. Tarvitaan lisää henkilöstöä, uusia markkinoita tai liiketoiminta täytyy miettiä aivan uuteen asentoon. On aika varata aika maksuttomaan tapaamiseen. Novagon yritysneuvoja on yrityksesi luottamuksellinen kumppani, joka perehtyy yrityksesi tilanteeseen huolella. Tuttuun asiantuntijaan on helppo ottaa yhteyttä kaiken kokoisissa kasvun paikoissa, pienissä tai suurissa – aina tarpeen mukaan. Palvelemme jo toimivia yrittäjiä kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa ja haasteiden yllättäessä.  Katso video ja ota yhteyttä meihin!

Rahoitus

Rahaa tarvitaan yrittäjyyden jokaisessa vaiheessa. Yritystoiminnan käynnistämisen alussa on oltava käyttöpääomaa, sillä alussa menot ylittävät useimmiten tulot. Yritystä kasvattaessa ja kehittäessä investoinnit vaativat pääomaa, omaa tai vierasta. Huolella tehty liiketoimintasuunnitelma ja rahoituslaskelmat ovat edellytyksiä ulkopuolisen rahoituksen saamiselle. Saat Novagon yritysneuvojilta tukea investointien ja rahoituksen suunnittelussa, laskelmissa ja myös rahoitushakemusten laatimisessa. Meillä on hyvät yhteydet paikallisiin rahoituslaitoksiin sekä tietoa erilaisista tukimahdollisuuksista. Ole ajoissa yhteydessä, jo rahoitustarpeen suunnitteluvaiheessa. Älä jää miettimään yksin, paras tapa varmistaa kannattava liiketoiminta, on taata yrityksellesi sopiva rahoitus. Vaihtoehtoja on paljon.

Oikea rahoitus eri tilanteisiin

Investointi on sijoitus, pitkävaikutteinen meno, josta odotetaan saatavan tuloja useampana kuin yhtenä tilikautena. Oma pääoma muodostuu yritykseen sijoitetusta pääomasta, esimerkiksi yrittäjän omasta sijoituksesta, sekä yrityksen jo toimiessa, tulorahoituksesta kertyneestä yritykseen jätetystä pääomasta. Vieras pääoma on ulkopuolisten tahojen myöntämää rahoitusta yrityseen, esimerkiksi pankkilainaa. Korko on lainaksi otetusta rahasta maksettava hyvitys esimerkiksi pankille. Takaus tarkoittaa, että takaaja vastaa velasta henkilökohtaisella omaisuudellaan takaussitoumuksen mukaisesti. Businesenkeli on henkilö, joka sijoittaa omaa rahaansa kasvuyritykseen. Usein hän on myös yrityksen hallituksen jäsen tai yrityskummi. Joukkorahoitus on keino kerätä rahoitusta internetissä toimivien joukkorahoitusalustojen kautta.

Tunnetko erilaiset kehittämismahdollisuudet ja rahoitusinstrumentit?

Rahoitusvaihtoehtoja on paljon, ja kiireisenä yrittäjänä sinun voi olla vaivalloista löytää juuri sinun yrityksellesi toimivin ratkaisu. Yritysneuvojamme tarjoavat sekä sparrausta että asiantuntija-apua yrityksen kehittämiseen muun muassa strategisessa suunnittelussa, rahoituksessa, markkinointiviestinnässä, toiminnan laajentamisessa, rekrytoinnissa, henkilöstöasioissa ja lukuisissa kehitystarpeissa. Omien kokeneiden yritysneuvojien lisäksi meillä on laaja asiantuntijaverkosto, josta saat täsmäapua muun muassa kirjanpitoon liittyvissä asioissa, lakiasioissa, myynnissä ja markkinoinnissa, digitaitojen kehittämisessä tai vaikka sinun ja henkilöstösi työhyvinvoinnissa. Maksuton neuvontamme on aina asiantuntijoiden antamaa, luottamuksellista ja henkilökohtaista. Varaa aika, olemme täällä Länsi-Uudenmaan yritysten kasvua takaamassa.

Pienet ja keskisuuret yritykset kansainvälistyvät rohkeasti. Tämä näkyy myös Länsi-Uudellamaalla.

Voimakkaasti kasvuhaluisista yrityksistä moni hakee kasvua kansainvälisiltä markkinoilta. Länsi-Uudenmaan alue onkin hyvä paikka kansainvälistyä, täältä on lyhyt matka Euroopan ytimeen. E18-moottoritie Lohjalle, loistavat yhteydet Hangon satamaan, josta aukeaa meritie Eurooppaan ja Venäjälle. Kansainvälistyminen voi olla liiketoimintaa ulkomaisten asiakkaiden kanssa tai oman liiketoiminnan tai sen osien siirtämistä pois kotimaasta. Molempiin alueellamme on erinomaiset edellytykset.

Tunnista markkinoiden mahdollisuudet

Millä markkinoilla yrityksesi osaamiselle ja tuotteille olisi kysyntää? Autamme tekemään kansainvälistymisen kotiläksyt huolella ja olemme apuna markkinoiden kartoituksessa. Asiantuntijaverkostossamme on joukko kansainvälisen kaupan ja markkinatutkimusten osaajia. Teemme tiivistä yhteistyötä Kauppakamarin, Finnveran, Business Finlandin ja monien muiden kansainvälisen kaupan ja markkinoiden asiantuntijoiden kanssa. Tunnemme myös EU-lainsäädännön ja kauttamme löytyy Venäjän kaupan ja Aasian markkinoiden taitajia. Kun yritykselläsi on haluja kansainvälistyä, ota yhteyttä asiantuntijoihimme!

Tiesitkö, että Länsi-Uudellamaalla kahdeksan kymmenestä on pieniä, alle viisi henkilöä työllistäviä yrityksiä. Monissa näissä vielä nyt pienissä yrityksissä on eväitä suurempaan kokoon ja liikevaihtoon. Jos sinulla on kasvuhaluja, ota yhteyttä, autamme yritystäsi kasvamaan.

Jarkko Toivonen
Jarkko Toivonen
Yritysneuvonta