MyNovago


Novago Yrityskehitys Oy

Novago palvelee yrittäjäksi aikovia ja jo toimivia yrittäjiä. Neuvomme perustamisessa, liiketoimintasi kehittämisessä, kansainvälistymisen ja rahoituksen kiemuroissa ja haasteiden yllättäessä. Meiltä saat avun myös yrityksen osto- ja myyntitilanteissa tai kun sukupolvenvaihdos on ajankohtainen.

Palvelemme nyt myös rekrytointiin ja henkilöstöhallintoon liittyvissä tilanteissa. Novago Yrityskehitys Oy:n omistavat viisi läntisen Uudenmaan kuntaa; Hanko, Inkoo, Lohja, Raasepori ja Siuntio.

Varaa kokoustila Kysy tarjousta asiakaspalvelustamme info@novago.fi tai 019 369 1865, niin suunnitellaan juuri teille sopiva kokouspaketti! Kokoustarjoilut YritystaloBusiness Lohjan Novagon neuvottelutiloihin tilataan suoraan Pitopalvelu Auringonpaisteelta – Anne Laurentz, puh. 044 3747 900 tai anne.laurentz1@luukku.com > Tutustu kokoustarjoiluhinnastoon (tulossa)Kokosimme yhteen yrityksen perustamiseen, pyörittämiseen ja kehittämiseen liittyviä ohjeita, oppaita ja linkkejä

Tutustu TE-toimiston esitteeseen tuen myöntämisen edellytyksistä ja hakemisesta.

Lataa tästä Starttirahan hakuun tarvittavat liitteet:

Ota hyöty irti Starttiplus 2.0 -palvelusta

Kun olet aloittanut yritystoiminnan ja saanut starttirahaa, muistahan hyödyntää maksuttoman starttiplus -palvelun, johon voit hakeutua TE-toimiston kautta. Startti Plus on Uudenmaan TE-toimiston tarjoama maksuton asiantuntijapalvelu asiakkailleen, jotka ovat saaneet starttirahaa. Palvelussa saat sparrausta myyntisi tehostamiseen ja tukea markkinointitaidoillesi sekä kirjallisen suunnitelman liiketoimintasi kehittämiseen. Lisäksi voit saada tarpeesi mukaan jopa neljä jatkotapaamista myynti- ja markkinointiosaamisesi syventämiseksi.

Palvelua tuottavat TE-toimiston sopimuskumppanit, joista voit valita mieleisesi. Tarkemmat tiedot Startti Plus 2.0 -palveluun hakeutumisesta saat Uudenmaan TE-toimistosta.

Lataa TE-toimiston Startti Plus 2.0 esite tästä >

Kevytyrittäjyys tarkoittaa useimmiten elinkeinotoimintaa, jota tehdään jonkin laskutuspalvelun kautta. Henkilö voi toimia ilman omaa Y-tunnusta tai Y-tunnuksella laskutuspalvelun kautta. On tärkeää tiedostaa, että lainsäädäntö ei tunne kevytyrittäjyyttä. TE-toimisto saattaa tehdä päätöksen yritystoiminnan sivutoimisuudesta, jolloin yrittäjällä on mahdollisuus hakea soviteltua työttömyysetuutta. Yrittäjän eläkevakuutus maksetaan mikäli työtulot ylittävät 7 958,99 € (vuoden 2020 aikana).

Laskutuspalveluiden hinnat vaihtelevat eri toimijoilla. Opas kevytyrittäjyyteen

Yritys-Suomi -sivustolta saat valtavan määrän käytännön tietoa yrityksen perustamisesta ja sivustolla voit tehdä myös liiketoimintasuunnitelman laskelmineen.
Alkavan yrittäjän perustamisopas 2020 kuuluu jokaisen yritystoimintaa suunnittelevan lukulistalle.
Yritystulkki.fi on sivusto, josta löytyy paljon käytännön tietoa yrittäjille. Alkuun ota talteen perustajan muistilista.
TE-toimiston sivuilla on paljon tietoa alkavalle yrittäjälle.
Finnvera auttaa rahoituksessa ja takauksissa.

Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä (YTJ)on PRH:n ja Verohallinnon yhteinen palvelu, jossa voit ilmoittaa tiedot yhdellä ilmoituksella molemmille viranomaisille. Ilmoittamasi tiedot välittyvät PRH:n kaupparekisteriin ja säätiörekisteriin sekä Verohallinnon arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin.
Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on paikka, jonne yrityksen perustamisilmoitus tehdään.
Verohallinto auttaa jo yrityksen perustamisvaiheessa, ja sivuilta löytyy paljon tietoa.

Ely-keskus myöntää yrityksille kehittämisavustusta ja auttaa mm. kansainvälistymisessä.
Business Finland (entinen Tekes) tarjoaa kansainvälistymis- ja innovaatiorahoituspalveluja.
ProAgria tarjoaa monipuolisia kehittämispalveluja yrityksille.