Siirry pääsisältöön

Novago auttaa yrityksiä torjumaan koronan vaikutuksia!

Novago Yrityskehitys Oy on päättänyt korotetusta valmiudesta informoida ja auttaa alueen yrityksiä, jotka kärsivät koronaviruksen aiheuttamista ongelmista. Poikkeuksellisessa tilanteessa on tärkeää, että yhtään elinkelpoista yritystä ei pääse kaatumaan. Kehitysyhtiöiden neuvontatyölle on nyt suuri kysyntä.

Koronaviruksen johdosta kysyntä on monilla aloilla heikentynyt dramaattisesti ja aiheuttanut välittömiä ongelmia yritysten maksuvalmiuteen ja kassanhallintaan. Siksi Suomen Yrittäjät, Kuntaliitto, SUK ja SEKES ovat sopineet yhteistyöstä, jonka tavoitteena on auttaa yrityksiä selviämään poikkeuksellisen tilanteen yli. Osapuolet lisäävät yrittäjille tarjottavaa neuvontaa ja luovat yhteisiä toimintamalleja, jotta yritysten haastaviin tilanteisiin pystyttäisiin vastaamaan nopeasti. SUK:in että SEKES:in jäsenenä Novago ottaa viipymättä näitä toimintamalleja käyttöön ja haluaa täten varmistaa toimenkuvajärjestelyin ym. neuvontatyön (erityisesti rahoitus, kassavirta, HR) resurssointi poikkeustilanteessa.

Keinoina alkuvaiheessa ovat muun muassa:
• suunnata nopeasti henkilöresursseja yrityksien neuvontaan akuutissa kriisitilanteessa,
• selvittää tarve ja mahdollisuus yhteistyöhön Finnveran ja ELY-keskusten kanssa yritysten rahoitushakemuksissa,
• selvittää, missä asioissa tarvitaan yhteistyötä yrittäjiä edustavien organisaatioiden, kuntien, muiden kuntaorganisaatioiden ja eri viranomaisten kanssa,
• tehdä selkeitä ohjeita ja suosituksia mm. kuntien ja yrittäjäyhdistysten väliseen yhteistyöhön poikkeusoloissa.

Organisaatiot korostavat, että ihmisten terveys on ensisijalla, mutta nyt samalla on nähtävä myös kulman taakse. Elinkelpoisten yritysten säilyminen myös tässä poikkeustilanteessa on olennaisen tärkeää, ja kaikki mahdolliset vanhat ja uudet keinot on otettava täysimääräisinä erittäin nopeasti käyttöön.

Tulemme myös päivittämään verkkosivujamme ja lisäämään sinne ajankohtaista tietoa mm. valtion toimenpiteistä, kun kyseistä tietoa on saatavilla. Suosittelemme myös linkkiä Suomen Yrittäjien kattaville Kaikki Koronasta -sivuille (https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kaikki-koronasta-yrittajalle). Sinne päivitetään tietoa myös valtion toimista.

Novago palvelee yrittäjäksi aikovia ja jo toimivia yrittäjiä. Neuvomme perustamisessa, liiketoiminnan kehittämisessä, kansainvälistymisen ja rahoituksen kiemuroissa ja haasteiden yllättäessä. Meiltä saa neuvontaa myös yrityksen osto- ja myyntitilanteissa, sekä silloin kun sukupolvenvaihdos on ajankohtainen. Palvelemme myös rekrytointiin ja henkilöstöhallintoon liittyvissä asioissa. Novago Yrityskehitys Oy:n omistavat viisi läntisen Uudenmaan kuntaa; Hanko, Inkoo, Lohja, Raasepori ja Siuntio.

Yhteystiedot: https://novago.fi/yhteystiedot/

Jaa

Lue myös