Siirry pääsisältöön

Omia vai yrityksen rahoja?

Minulla käy usein aloittavia yrittäjiä, joille yritysidea on selkeä mutta talouden hoitaminen ja verotus mietityttää. Siirränkö auton yritykselleni? Miten ennakkovero muodostuu? Mikä YEL?
Näihin kysymyksiin ei ole olemassa yleispätevää vastausta, ja usein yrittäjän tärkeä tukijalka onkin kirjanpitäjä, joka työkseen seuraa kirjanpitolain ja verotuksen muutoksia. Tässä kuitenkin muutama vinkki uteliaille.

Näihin kysymyksiin ei ole olemassa yleispätevää vastausta, ja usein yrittäjän tärkeä tukijalka onkin kirjanpitäjä, joka työkseen seuraa kirjanpitolain ja verotuksen muutoksia. Tässä kuitenkin muutama vinkki kiinnostuneille:

SOPIVASTI NUMEROJUMPPAA

Kun hyvääkin yritysideaa ruoditaan, usein löytyy kehitettäviä kohtia tai vastauksia epäselviin kohtiin. Numeroharjoituskin tulee pakosta tehtyä, sillä vain sen avulla selviää millä myyntimäärillä tai kustannuksilla yritystoiminta voi olla kannattavaa.

Pohdin usein asiakkaan kanssa sitä, mikä on oman yrityksen kipuraja eli kuinka paljon on ”pakko” myydä, jotta saa kulut maksettua ja minkälaisesta myynnistä taas alkaa kertymään kunnollista tuloa.

Novagolla käymme läpi yrittäjyyttä kaikista sen näkökulmista ja palvelumme ovat täysin maksuttomia ja luottamuksellisia. Me emme ole viranomaisia, vaan asiantuntijoita, joiden intohimona on kannattava ja kasvava yrityspohja Länsi-Uudellamaalla.

Jaa

Lue myös