Rahoitus

Oikea rahoitus eri tilanteisiin

Rahaa tarvitaan yrittäjyyden jokaisessa vaiheessa. Yritystoiminnan käynnistämisen alussa on oltava käyttöpääomaa, sillä alussa menot ylittävät useimmiten tulot. Yritystä kasvattaessa ja kehittäessä investoinnit vaativat pääomaa, omaa tai vierasta. Huolella tehty liiketoimintasuunnitelma ja rahoituslaskelmat ovat edellytyksiä ulkopuolisen rahoituksen saamiselle. Saat Novagon yritysneuvojilta tukea investointien ja rahoituksen suunnittelussa, laskelmissa ja myös rahoitushakemusten laatimisessa. Meillä on hyvät yhteydet paikallisiin rahoituslaitoksiin sekä tietoa erilaisista tukimahdollisuuksista. Ole ajoissa yhteydessä, jo rahoitustarpeen suunnitteluvaiheessa. Älä jää miettimään yksin, paras tapa varmistaa kannattava liiketoiminta, on taata yrityksellesi sopiva rahoitus. Vaihtoehtoja on paljon.

  • Investointi on sijoitus, pitkävaikutteinen meno, josta odotetaan saatavan tuloja useampana kuin yhtenä tilikautena.
  • Oma pääoma muodostuu yritykseen sijoitetusta pääomasta, esimerkiksi yrittäjän omasta sijoituksesta, sekä yrityksen jo toimiessa, tulorahoituksesta kertyneestä yritykseen jätetystä pääomasta.
  • Vieras pääoma on ulkopuolisten tahojen myöntämää rahoitusta yrityseen, esimerkiksi pankkilainaa.
  • Korko on lainaksi otetusta rahasta maksettava hyvitys esimerkiksi pankille.
  • Takaus tarkoittaa, että takaaja vastaa velasta henkilökohtaisella omaisuudellaan takaussitoumuksen mukaisesti.
  • Businesenkeli on henkilö, joka sijoittaa omaa rahaansa kasvuyritykseen. Usein hän on myös yrityksen hallituksen jäsen tai yrityskummi.
  • Joukkorahoitus on keino kerätä rahoitusta internetissä toimivien joukkorahoitusalustojen kautta.

Hyödyllisiä linkkejä ja vinkkejä:

Jarkko Toivonen

Jarkko Toivonen

+358 50 306 6210

jarkko.toivonen[at]novago.fi

Lohja