ReNew Work

ReNew Work – Yrityksille ja työttömille neuvontaa työsuhteisiin

Novago toteuttaa Euroopan Sosiaalirahaston rahoittaman työllisyyshankkeen 1.10.2020 – 30.9.2022. Hankkeen tavoitteena on vastata Länsi-Uudenmaan alueen työllisyysongelmiin, jotka johtuvat SSAB Lappohjan tehtaan ja muiden alueen yritysten toiminnan lopettamisesta, korona -epidemian aiheuttamasta työttömyyden kasvusta ja alueella olevien lomautettujen suuresta määrästä.

ReNew Work tukee työttömien pääsyä takaisin työelämään välittömästi tai lyhyen koulutuksen avulla. Aiempi osaaminen kohtaanto-ongelmien ratkaisussa hyödynnetään ja uudet työllistämisen ratkaisut liittyen työn murrokseen, uudistuneeseen työelämään ja sosiaalisiin innovaatioihin otetaan käyttöön. Hanke saa tukea laajasta yhteistyötahojen verkostosta.
Työttömiä ohjataan piilotyöpaikkoihin ja henkilökohtaisella neuvonnalla tasataan puutteellisia työnhakutaitoja, mikä lisää yhdenvertaisuutta ja tukee erityisesti heikon koulutustason omaavien miesten pääsyä työmarkkinoille.

Pienyrityksiä tuetaan kasvuun ja kestävään kehitykseen sekä rekrytointituella että koulutuksen avulla. Poistetaan rekrytointien keskeisiä esteitä, jotka liittyvät pienyrittäjien HR-osaamiseen ja kohtaanto-ongelmiin. Kerrotaan yhteiskunnan tuista, kuten yhteishankinta- ja oppisopimuskoulutuksista, palkkatuista jne. Havaittuihin ongelmiin liittyen työnantajamielikuvaan, uuden työntekijän vastaanottoon ja johtamiseen vastataan neuvonnalla, joka lisää tuottavuutta ja vähentää vaihtuvuuden aiheuttamia kustannuksia.

Hankeen merkittävin vaikutus tulee olemaan lukuisissa uusissa työsuhteissa ja niiden tuomassa hyvinvoinnissa.

Tiina Lindholm

Tiina Lindholm

Projektipäällikkö

+358 44 479 7009
tiina.lindholm@novago.fi

Lohja

Susanna Broman

Susanna Broman

Yritysneuvoja

+358 44 768 7375
susanna.broman@novago.fi

Raasepori