Game of IDEAS 3 -2021

Järnhårda affärsidéer på Billnäs Bruk!

Finalisterna till affärsidéävlingen GAME of IDEAS III som ordnas av Novago är valda och finalen närmar sig med stormsteg.

Uttagningarna är nu över och finalisterna har valts ut. I årets final kommer det att delta åtta mycket intressanta företagsidéer.

I tävlingen belönar FiBAN: s affärsänglar de bästa affärsidéerna enligt följande kategorier: den mest lockande investeringen, starkaste teamet och den mest lovande affärsidén. Publiken har även möjlighet att rösta fram sin egen favorit. Tävlingen ger samtidigt bra synlighet för företagets produkt eller tjänst.

Finalen kommer att hållas på Billnäs Bruk tisdagen den 21 september 2021 kl. 17.00. Evenemanget kommer att streamas och du är varmt välkommen att följa den spännande livesändningen och rösta fram din egen favorit. Länken till streamingen kommer att sättas ut på sidan inom kort.

Novago ordnar tävlingen i samarbete med aktörerna i området och FiBAN. Juryn består i år av Annukka Mickelsson, Reima Linnanvirta och Olli Malmivaara.

Framgångshistorier från Game of Ideas

Sebastian Laxell, Whiteboard.fi, deltog i tävlingen 2020 – hör vad han har att berätta om tävlingen:

”Deltag modigt i Game of Ideas tävlingen, du vet aldrig vilka möjligheter och dörrar det för med sig!”

– Sebastian Laxell –

År 2020 deltog BNG Palvelut Oy i affärsidétävlingen Game of Ideas och de vann priset för Most Promising Idea.

– Sådana här tävlingar är väldigt viktiga för startup-företag. Pitchingen tvingar en att finjustera idén och fokusera på det väsentliga, säger Koivulehto.

  • Att lyckas i den hårda tävlingen där domarna var proffessionella affärsänglar, var ungefär som att få en fribiljett till en högre nivå där det är lätt att gå vidare till att exempelvis få med investerare.

———————————————

Alla vinnare från Game of Ideas 2020 kan ses här (finska).

(Multifoto/Johan Ljungqvist)

Billnäs Bruk

I år hålls tävlingen i vackra och historierika Billnäs Bruk!

Billnäs händelserika historia sträcker sig nästan 400 år bakåt i tiden. Det tidigare så framgångsrika järnbruket har fått ge plats för modernare industri och här har i stället uppstått en idyllisk by som är populär bland turister. Det förgångna är ännu starkt närvarande i Billnäs: de äldsta bostads- och uthusen i byn härstammar från 1700-talet och den gamla hantverkstraditionen lever fortfarande kvar. Invånarna och turisterna betjänas av företagare från många olika branscher.

‘Iso Paja’ där tävlingen kommer att hållas, har i tiderna använts som en stor metallverkstad där det bl.a. tillverkats de berömda Billnäs verktygen. Idag är salen renoverad och passar utmärkt för att ordna stora evenemang.

Reidar Wasenius

Programledare är Reidar Wasenius!

Reidar Wasenius är ett erfaret proffs inom kommunikation och affärsutveckling, vars röst är bekant för de flesta finländare. Hans röst hörs bl.a. i officiella meddelanden i finska telefonnät sedan 1992, i utropen i VR:s tåg sedan 2014 och i telefontjänsterna för Tullen samt flera kommuner och städer. Reidar har jobbat med affärsutvecklingen för internationella storbolag såsom Nokia och Samsung samt för uppstartsföretag. Han var VD för Finnish Business Angels Network (FiBAN) 2017-2019 och fungerar nu som kreativ direktör vid Breaks Finland Ab.

FiBAN

FiBAN FiBAN är ett finländskt nätverk av businessänglar. Det är en icke vinstdriven förening, vars syfte är att främja privatpersoners investeringar i tillväxtföretag. FiBAN är en av Europas största och mest aktiva nätverk av business-änglar, bestående av 650 godkända placeringsmedlemmar.