Hoppa till sidans innehåll

Idérik turnering på Raseborgs slott!

Nu har då den nya företagsidétävlingen GAME of IDEAS haft sin premiär på Raseborgs slott. Tävlingen som riktat sig till företagare med innovativa idéer och möjliga finansieringsbehov, fick de tre businessänglarna övertygade om, att det finns många och bra tillväxtföretag i Västra Nyland.

En fullsatt publik fick under tisdag kväll nöjet att bekanta sig med många fantastiska tävlingsbidrag i en enastående och inspirerande miljö. De 10 deltagarna bjöd på enastående presentationer av innovativa produkter och tjänster som har potential att erbjuda lösningar på dagens och framtidens utmaningar. Idéerna hade en fantastisk bredd och handlade om de mest skilda områden mellan himmel och hav. Flera av presentationerna berörde miljöfrågor och där såg också domarna en förändring från tidigare år, då tyngdpunkten främst legat på idéer och pitchningar berörande olika spel. Exempel på idéer som lades fram på tisdagen kan nämnas ekologisk odling av humle genom utnyttjande av dagvatten från bryggeri-industrin, hotell och spa-verksamhet i autentisk slottsmiljö, ”Mummomarinadi”-äldrevård hemma och skydd mot drönarattacker.

Businessänglarna från det finska nätverket FiBAN hade ett fullt dagsverke med att få fram de presentationer som de önskar gå vidare med. Sammanlagt premierades tävlande i fyra olika kategorier: den mest attraktiva investeringen, den mest lovande företagsidén, det starkaste teamet och publikens favorit. De tre businessänglarna som utvärderade presentationerna var Ali Omar, en passionerad entreprenör, ängelinvesterare och teknikentusiast, Teemu Varpanen, expert i programvarubranschen och Olli Malmivaara som för närvarande fungerar som privatinvesterare samt professionell fotograf och konstnär. Tillställningens konferenciär var en bekant röst både från VR och flera telefonväxlar, nämligen Reidar Wasenius.

Kvällens vinnare i de olika kategorierna var:

På basen av den positiva feed-back arrangörerna fick, planerar Novago att organisera en ny säsong av Game of Ideas! igen om ca. ett år. Välkomna med!
Mer information vd. Tom Gammals, på +358 50 911 1866.

Novago Företagsutveckling Ab är ett affärsutvecklingsföretag som samägs av fem kommuner (Hangö, Ingå, Lojo, Raseborg och Sjundeå). Företaget arbetar med att utveckla och stötta lokala verksamheter. Novago ger råd och vägledning i alla skeden, till exempel när du vill starta ett företag, utveckla eller internationalisera ditt företag eller ansöka om finansiering.

Dela

Läs även