Siirry pääsisältöön

Tarjolla vertaisvoimaa koronasta selviytymiseen ja uusiin askeliin!

Kaksivuotinen Toivo@Tee (1.4.2021 – 31.3.2023) tukee yrittäjän hyvinvointia ja jaksamista meneillään olevassa koronakriisitilanteessa ja sen jälkeen. On tärkeää kiinnittää huomiota omaan hyvinvointiin ja sen edistämiseen sekä pohtia, miten koronakriisi on muuttanut omaa työympäristöä ja miten muutoksista selvitään myös jatkossa.

Onko korona pistänyt miettimään omaa liiketoiminnan tilaa?
Tulisiko sitä uudistaa tai jopa laajentaa?
Alkaako koronan kanssa eläminen jo tympäisemään?
Kaipaisitko juuri nyt jotain piristysruisketta uuteen aikakauteen?

Toivo@Tee tarjoaa mahdollisuuden päästä osallistumaan verkossa toiminnallisiin työpajoihin, saamaan vertaistukea ja ideoita uuteen alkavaan kauteen korona-ajan jälkeen. Koronatilannetta ei pyritä ohittamaan tai vain selviämään siitä, vaan hyödynnetään yhdessä opittua ja ideoidaan sen pohjalta myös tulevaisuuden menestystekijöitä. Myös ympäristöystävällisten toimintatapojen rakentaminen kannattavuuden ja kilpailukyvyn tueksi on osa työskentelyä. Tavoitteena on, että Toivo@Teen myötä saat yrittäjänä niin henkilökohtaista tukea kuin myös vertaistukea omaan hyvinvointiisi ja jaksamiseesi työssä. Pystyt näkemään konkreettisesti oman liiketoimintasi uusia mahdollisuuksia ja tarkastelemaan niitä myös kannattavuuden ja tuottavuuden näkökulmista.

Kahden vuoden aikana noin 80 uusimaalaista yksinyrittäjää tai mikroyrittäjää (< 10 työntekijää sis. yrittäjän) voi osallistua Toivo@Tee -hankkeeseen. Yrittäjiä otetaan mukaan toukokuusta 2021 syksyyn 2022 saakka. Ilmoittautuessasi mukaan voit jo alustavasti valita sinua kiinnostavia ja tarpeelliseksi kokemiasi osioita (ActCamps) hankkeessa. Ilmoittautumisen jälkeen olemme Sinuun yhteydessä ja sovimme henkilökohtaisesta verkkotapaamisesta (NeedCamp-työskentely) kartoittaaksemme juuri sinun tarpeitasi ja mahdollisuuksiasi osallistua. Kunkin yrittäjän polku hankkeessa voi olla erilainen. Pääset näin myös heti hankkeen alussa kertomaan omista ajatuksistasi ja koronakriisin aikana esiin nousseista kysymyksistä ja tuntemuksista. Yrittäjänä voit osallistua yhteen tai useampaan osioon niin halutessasi. Samanaikaisesti kannattaa kuitenkin osallistua vain yhteen osioon.

Kaikki hankkeen ActCamp -osiot toteutetaan pääsääntöisesti verkkototeutuksina:

1. InCrisis – Pahasta paikasta uudistuviin tarinoihin. Osio keskittyy koetun kriisin luovaan työstämiseen sekä uusien voimavarojen ja tarinoiden löytämiseen yrittäjän ja yrityksen uudistumiseksi.
2. UpCrisis – Yhdessä uutta kohti askel kerrallaan. Osio keskittyy löytämään tapoja nousta kriisistä ja hahmottaa uusia mahdollisuuksia vuoropuhelussa toisten yrittäjien kanssa.
3. PostCrisis – Kiihdyttäen hallittuun kasvuun. Osiossa konkretisoidaan liiketoiminnan uusiutumisen mahdollisuuksia ja käännetään vastoinkäymiset vahvuuksiksi.
4. PreCrisis – Varautumisen keinoja ’tulevaisuustaskuun’. Osiossa rakennetaan korona-ajan opeista yritykselle ja yrittäjälle varautumisen keinoja ja välineitä ennakoida tulevia kriisejä.

Yrittäjä voi osallistua myös Verkkokauppakoulutukseen, jossa voi valita yksittäisiä tietoiskuja tai seminaareja eri aiheista. Yrittäjän on mahdollista myös rakentaa oma verkkokauppa työpajassa etänä koulutuksen aikana, vaikka ei omaisi aiempaa kokemusta asiasta. Yrittäjä voi myös kehittää olemassa olevaa verkkokauppaa. Verkkokauppakoulutus nivoutuu tiiviisti yllä oleviin osioihin.

Jos koit yhdenkin asian koskettavan sinua tässä viestissä, älä epäröi, vaan tule rohkeasti mukaan!

Linkki ilmoittautumiseen

Hankkeen rahoittaa Euroopan Sosiaalirahasto (ESR). Hanketta koordinoi Laurea-ammattikorkeakoulu, joka toteuttaa hankkeen tiiviissä yhteistyössä Metropolia ammattikorkeakoulun, Novago Yrityskehityksen ja Osuuskunta Orrellan Putiikkiopiston kanssa.

Kerromme mielellämme lisää!
Tarja Kantola, Laurea-ammattikorkeakoulu; tarja.kantola(at)laurea.fi
Terhi Eskelinen, Metropolia ammattikorkeakoulu; terhi.eskelinen(at)metropolia.fi
Terja Patama, Novago Yrityskehitys; terja.patama(at)novago.fi
Sari Rauvanto-Eriksson, Putiikkiopisto; sari(at)putiikkiopisto.fi

Jaa

Lue myös

Palvelualueemme on muuttunut 1.1.2024 - palvelemme alueella Hanko, Inkoo, Raasepori - lisätiedot