Siirry pääsisältöön

Uudenmaan matkailuyritykset kestävyyden edelläkävijöiksi

Kestävä matkailu kilpailuvaltiksi – matkailuyrityksille on alkamassa kestävyyden kehittämiskokonaisuus Uudellamaalla. Koulutusten, työpajojen ja käytännöllisten ratkaisujen avulla tavoitellaan hiilineutraaliutta matkailualalle.

Kestävän matkailun kysyntä on jatkuvasti kasvussa niin meillä kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Uudenmaan matkailuyrityksille tarjotaan pian maksuttomia koulutuksia, työpajoja ja konkreettista apua oman toiminnan kehittämiseen yhä kestävämmäksi, hiilineutraaliksi ja helposti saavutettavaksi myös digitaalisesti.

Mistä on kyse?

Uudenmaan alueen matkailusektori on kärsinyt pahoin koronapandemian aiheuttamasta matkailutulojen pienenemisestä. Kun kriisi hellittää, kilpailu asiakkaista tulee olemaan ennennäkemättömän kovaa. Asiakkaiden valinnoissa kestävyys tulee korostumaan aivan uudella tavalla. Kestävyys, digitaalisuus ja tiedolla johtaminen ovat niitä asioita, jotka ratkaisevat matkakohteen ja yritysten menestyksen.

– Meillä on alkamassa laaja kokonaisuus, jossa tarjoamme maksuttomia koulutuksia ja työpajoja Uudenmaan matkailuyrittäjille. Tärkeänä osana tätä kokonaisuutta on hiilijalanjälkilaskurin käyttöönoton edistäminen yrityksissä. Hiilijalanjäljen mittaaminen on tärkeää, jotta ymmärrämme, mistä päästöt syntyvät ja pystymme vähentämään niitä. Tuemme myös Sustainable Travel Finland -ohjelman käyttöönotossa, kertoo palvelupäällikkö Atlas Juvakka Novago Yrityskehitys Oy:stä.

Tavoitteena on saavuttaa Uudenmaan matkailualalle hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä. Lisäksi tavoitteena on, että matkailutuotteet Uudellamaalla on tuotteistettu kestäviksi, kotimaisia ja kansainvälisiä matkailijoita kiinnostaviksi kokonaisuuksiksi.
– Tavoittelemme myös sitä, että matkailutuotteita voisi ostaa helposti verkosta. Pyrimme myös lisäämään Uudenmaan alueen matkailuyritysten verkostoitumista ja vuorovaikutusta, Juvakka jatkaa.

Kaikille matkailutoimijoille

Toimenpiteitä toteutetaan Uudenmaan liiton rahoittamassa Carbon Neutral Experience -hankkeessa, jota koordinoi Novago Yrityskehitys Oy. Mukana ovat Helsinki, Lohja, Porvoo, Järvenpää, Vantaa, Hyvinkää, Karkkila, Raasepori, Hanko, Inkoo, Espoo, Tuusula, Sipoo, Lapinjärvi sekä Siuntio.

– Koulutuksiin ja tapahtumiin voivat osallistua näiden 15 kunnan matkailuyritykset. Minuun voi olla yhteydessä, jos haluaa kuulla lisää. Tulemme kuitenkin tiedottamaan koulutuksista ja työpajoista lisää lähiaikoina sekä uutiskirjeiden muodossa koko hankeajan. Ajankohtaisia asioita pääsee seuraamaan myös Facebook-sivullamme, Juvakka kertoo.

Projekti ja sen tarjoamat palvelut toteutetaan aikavälillä 1.8.2021–31.7.2023.

Jaa

Lue myös

Palvelualueemme on muuttunut 1.1.2024 - palvelemme alueella Hanko, Inkoo, Raasepori - lisätiedot