Siirry pääsisältöön

”Yrityksen menestys voi olla pienestä kiinni” – Peter Söderlund, Max’s

Maalämpö- ja kaivonporausalalla toimiva Max’s tarttui Yritysapuun kasvattaakseen liiketoimintaansa. ”Uskalsimme taas katsoa tulevaisuuteen ja lähteä kokoamaan vanhoja tuttuja palikoita”, yrittäjä Peter Söderlund kertoo.
– Olen edennyt monta porrasta siitä, missä olin ennen Yritysapua, Peter Söderlund Max’s-yhtiöistä kertoo.

Tammisaarelainen Max’s poraa vesi- ja energiakaivoja ja asentaa vesi- ja lämpöpumppujärjestelmiä. Noin kahdeksan vuotta sitten yritys laajensi maalämpöön liittyvää toimintaansa Helsinkiin ja Lohjalle.
– Ala oli kaikkien ennusteiden mukaan kovassa nousussa, mutta yhtäkkiä tulikin kova lasku. Toimipisteitä piti vähentää, ja pian meillä oli taas vain Tammisaaren-toimipiste, Söderlund kertoo.

Sitten tuli koronakevät.

– Pelkäsimme pahinta, mutta sitä odotettua romahdusta ei tullutkaan, päinvastoin, Söderlund kertoo.
– Uudellamaalla on paljon mökkiläisiä, joilla oli nyt aikaa pohtia mökkiin liittyviä remontteja. Olimme täystyöllistettyjä.

Myös maalämpöalan markkinatilanne oli kääntynyt nousuun.
– Alamme on riippuvainen valtiovallan päätöksistä, avustuksista ja isännöitsijöiden sekä suunnittelutoimistojen tiedonmäärästä. Koko ala oli muuttunut. Uskalsimme taas katsoa tulevaisuuteen ja lähteä kokoamaan vanhoja tuttuja palikoita.

Moni yrittäjä on yksin
Viime keväänä Söderlund sai puhelun Novagolta. Yritysneuvoja kertoi Söderlundille Yritysavun palveluista. Tarjolla oli mm. erilaisia markkinointiin ja tuotteistukseen liittyviä seminaareja.
– Ne olivat hyvä sekoitus ammattilaisten pitämiä seminaareja ja interaktiivisia osuuksia, joissa eri alojen yrittäjät pääsivät keskustelemaan keskenään.

Söderlundin mukaan yksi kehitysyhtiön tarjoamien palvelujen eduista onkin juuri se, että yrittäjä saa keskustella yrityksen asioista toisen ihmisen kanssa.
– Yrittäjät kamppailevat usein samojen ongelmien parissa, ratkaisu omaan tilanteeseen voi löytyä toiselta yrittäjältä, vaikka hän toimii täysin toisella alalla.
– Moni ei tule ajatelleeksi, että yrittäjä on aika usein yksinäinen. Hänellä ei ole ympärillään ihmisiä, joiden kanssa jakaa yritykseen liittyviä ajatuksiaan.

Menestys voi olla pienestä kiinni
Yritysavussa Max’s yhtiöille etsittiin sopivia verkostoja ja ratkaisua markkinointiin.
– Vaikka olen itse tehnyt paljon markkinointia, se jäi muiden töiden alle. Olimme pitkään miettineet markkinoinnin ulkoistamista, Söderlund kertoo.
– Löysimme juuri sellaisen henkilön, jota tarvitsimme. Nyt meillä on ulkoistettu markkinointikoordinaattori, joka tietää meidän linjauksemme ja sen viestin, jota haluamme viedä eteenpäin.

Söderlund on vuosien mittaan osallistunut moniin eri koulutuksiin ja seminaareihin.
– Kaikista seminaareista ei synny hyviä tuloksia, mutta tartun silti mielelläni näihin mahdollisuuksiin, Söderlund sanoo.
– Joskus se on jokin pieni asia, joka tekee osallistumisesta merkityksellisen – ja toisaalta monesti yrittäjän menestyminen on juuri näistä pienistä asioista kiinni.

Kuvateksti: Yritysapua-palvelun kautta Max’s sai uusia verkostoja ja tukea liiketoiminnan kasvattamiseen. Kuvassa yrittäjä Peter Söderlund.

Jaa

Lue myös

Palvelualueemme on muuttunut 1.1.2024 - palvelemme alueella Hanko, Inkoo, Raasepori - lisätiedot