Yrityksen perustaminen

Yrittäjyydessä moni asia innostaa. Alkuvaiheessa myös mietityttää. Yrittäjäksi ryhtyminen on usein askel tuntemattomaan, vähintäänkin suuri päätös ja monelle myös elämäntilanteen muutos.

Yrityksen perustamisen alkuvaiheessa on valtava määrä asioita mietittävänä, toimipaikan sijainnista kirjanpitäjän valintaan. Vakuutuksien täytyy olla kunnossa ja verkkosivut pitäisi teettää. Kuluja syntyy, vaikka yritys ei vielä tuota mitään. Rahoitusta tarvitaan jo yrityksen alkuvaiheessa, usein ulkopuolista rahoittajaa.  Tallenna Tallenna Tallenna Tallenna

Kysymysten pyöriessä päässä on tärkeintä vetää hetki henkeä

Ennen kuin toimit, mieti rauhassa oman yrityksesi visiota, sitä päämäärää mitä haluat omalla yritystoiminnallasi saavuttaa. Pohdi hetki omaa yrittäjäidentiteettiäsi, niitä arvoja joiden pohjalle yrityksesi rakennat. Olet matkalla kohti yrityksesi ydintä, liikeideaa – kenelle, mitä ja miten palvelujasi tuotat? Kun liikeidea alkaa kirkastua, on aika lähteä tekemään liiketoimintasuunnitelmaa.

Muista hakea starttirahaa ennen yrityksen perustamista

Starttiraha on tarkoitettu helpottamaan alkavan yrittäjän toimeentuloa yritystoiminnan käynnistämisen alkuvaiheessa. Starttirahan hakemista varten tarvitset liiketoimintasuunnitelman sekä kannattavuus- ja rahoituslaskelmat. Niiden tekemiseen saat apua meiltä, varaa aika maksuttomaan yritysneuvontaan.

Starttiraha on yrittäjän henkilökohtainen tuki, joka myönnetään kuudeksi (6) kuukaudeksi yritystoiminnan alussa. Starttirahaan on mahdollista saada jatkoa, jonka pituus on enintään kuusi kuukautta. Jatkoa starttirahalle haetaan viimeistään kuukausi ennen ensimmäisen starttirahakauden päättymistä. Tutustu TE-toimiston esitteeseen tuen myöntämisen edellytyksistä ja hakemisesta.

Lataa tästä Starttirahan hakemiseen tarvittavat liitteet >>

Viimeistään nyt on aika sopia tapaaminen yritysneuvojan kanssa

Autamme liiketoimintasuunnitelman teossa ja liikeidean täsmentämisessä. Samalla selkenevät myös vakuutusasiat, rahoitustarpeet ja -keinot, kirjanpidon koukerot ja vaikka niiden verkkosivujen tekijä. Älä jää kysymystesi kanssa yksin, yrittäjä tarvitsee sparraajaa yrittäjyyden kaikissa vaiheissa. Jo heti alkumetreillä. Olemme täällä sinua varten.

Palvelumme on henkilökohtaista, luottamuksellista ja maksutonta kaikille Hangon, Inkoon, Lohjan, Siuntion ja Raaseporin asukkaille tai alueelle yritystä perustavalle.

Tustustu Alkavan yrittäjän perustamisoppaaseen, lataa verkko-opas käyttöösi tai tule noutamaan opas meiltä. Varataan samalla tapaaminen, autamme sinua toteuttamaan unelmasi.

Terja Patama
Terja Patama
Uusyritysneuvonta, Startti Plus
Martina Sundqvist
Martina Sundqvist
Uusyritysneuvonta, Startti Plus
Satu Österberg
Satu Österberg
Uusyritysneuvonta, Startti Plus