Siirry pääsisältöön

Voiko hiilineutraalisuudesta saada kilpailuetua, ja jos niin miten?

Kysymystä pohditaan Novagon 15.9. järjestämässä teemaillassa, jossa puhujiksi on kutsuttu joukko Novagon kiertotalousverkoston keskeisiä asiantuntijoita.

Ilmastomuutoksen voimistuessa liiketoiminnan kestävyydestä on tulossa yrityksille aito kilpailuvaltti. Cleantech ja kiertotalous ovat jo usein keskeinen osa yritysten ansaintalogiikkaa, ja esimerkiksi tarjouspyyntöjen ja toimeksiantojen ehtona pyydetään yhä useammin tietoa yrityksen hiilijalanjäljestä. Sääntelyn sijaan kestävän liiketoiminnan kasvua ohjaavatkin yhä enemmän asiakkaan ääni ja kuluttajien eettiset, päivittäiset valinnat.

Kiertotaloutta edistävästä hiilineutraaliudesta on hahmottunut strateginen tavoitetila niin kansantalouksille, kaupungeille kuin yrityksille. Yritysten kiinnostus oman hiilijalanjälkensä selvittämiseen näyttää olevan toimialasta riippumatonta. Paine päästöjen vähentämiseen ja resurssitehokkuuteen kasvaa tulevaisuudessa ilmastonmuutoksen kanssa samalla, eksponentiaalisella käyrällä. Voidaankin aiheellisesti jo kysyä, onko tulevaisuudessa muuta taloutta kuin kiertotalous.

Novago Yrityskehitys Oy:n tavoitteena on kestävän liiketoiminnan ja kilpailukyvyn edistäminen Länsi-Uudellamaalla. Verkostokumppanien kanssa toteutetaan paraikaa EU-rahoitteista hanketta, jossa rakennetaan laajempaa kiertotalouden innovaatioekosysteemiä Länsi-Uudellemaalle. Novago on lisäksi aktiivinen toimija Lohjan seudulla toimivan Ympäristöklusterin kehittämisessä.

Tiistaina 15.9. klo 14.00 alkavassa teemaillassa kerromme, miten hiilineutraalisuus voi brändin johtamisen sekä resurssitehokkuuden kautta hyödyttää meitä kaikkia; yrityksiä, kaupunkeja ja kuntia sekä niiden asukkaita. Novagossa (Nummentie 12, Lohja) järjestettävään tilaisuuteen voi osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet joko paikan päällä (paikkoja rajoitetusti, max 20) tai Microsoft Teamsin välityksellä.

Esitykset ovat kaikki Teamsin välityksellä, linkki https://bit.ly/2R42i2g

Tervetuloa,
Esa Viitamo, Novago Yrityskehitys Oy, puh. 044-7681045

Ohjelma
klo 14.00 Avaus ja Novagon puheenvuoro – Tom Gammals & Esa Viitamo
klo 14.15 Vastuullisuus on etumatkaa – Eero Yrjö-Koskinen, Keskuskauppakamari
klo 14.45 Miksi hiilinielujen luominen kannattaa? Joona Puhakka, Puuni Oy
klo 15.15 S-ryhmän ilmastostrategia – Terhi Salminen, S-ryhmä
klo 15.45 Ilmastotiekartta Uudellamaalla, Pia Tynys, Uudenmaanliitto
klo 16.15 Hiilineutraliteetti kunnan näkökulmasta, Tiina Heikka, Lapinjärven kunta
klo 16.45 Loppukeskustelu

Jaa

Lue myös

Palvelualueemme on muuttunut 1.1.2024 - palvelemme alueella Hanko, Inkoo, Raasepori - lisätiedot