Siirry pääsisältöön

Yksinyrittäjätukea haku päättynyt 30.9.2020!

Novagon verkkosivujen kauttahttps://novago.fi/yksinyrittajanavustus/ voi vielä syyskuun 2020 loppuun asti hakea 2.000 euron yksiyrittäjätukea se yrittäjä, jonka yrityksen kotikunta on YTJ-rekisterin mukaan joku seuraavista Länsi-Uudenmaan kunnista: Hanko, Inkoo, Lohja, Raasepori tai Siuntio. Mikäli yrityksesi kotikunta on joku muu, ota yhteyttä siihen kuntaan.

Tuki myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Näitä ovat esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot. Tukea voi hakea yksin taloudellista toimintaa harjoittava Suomessa toimiva päätoiminen yrittäjä, riippumatta toiminnan oikeudellisesta muodosta ja rahoitustavasta. Yksinyrittäjäksi määritellään yrittäjä tai ammatinharjoittaja, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa, mukaan lukien freelanceryrittäjät. Usean yrittäjän yritykset kuuluvat ELY-keskusten palveluiden piiriin.

Avustuksen myöntämisen ehtona on yksinyrittäjän osoittama merkittävä heikentynyt taloudellinen tilanne ja liikevaihdon alenema koronaviruksen takia. Taloudellisen tilanteen tulkitaan heikentyneen, mikäli yrityksen myyntituotot ja myyntisaatavat 16.3.2020 jälkeen ovat laskeneet yli 30 prosenttia kulujen pystyttyä lähdes samalla tasolla. Tuottoja arvioidaan vuoden 2020 kuukausittaisen kirjanpidon tai tiliotteiden perusteella.

Tukea ei voi myöntää, jos yritys on ollut taloudellisissa vaikeuksissa ennen koronakriisiä, eikä yritykselle, jolla on verovelkoja, joista ei ole Verohallinnon hyväksymää suunnitelma verovelan maksamiseksi. Kannattavaan toimintaan arvioidaan olevan edellytykset, mikäli yritystoiminta on ollut kannattavaa vuoden 2019 tilinpäätökseen tai veroilmoitukseen perustuen. Mikäli yritystoiminta on alkanut 31.12.2019 jälkeen, on toimitettava muu luotettava selvitys (jäljennös kirjanpidosta ja tiliote). Kannattavaan toimintaan arvioidaan olevan edellytykset, mikäli yritystoiminta on ollut kannattavaa vuoden 2019 tilinpäätökseen tai veroilmoitukseen perustuen. Tukea voi hakea rinnakkain yrittäjille 8.4. voimaan tulleen väliaikaisen työmarkkinatuen kanssa: https://www.kela.fi/tyottomyysturva-yrittaja

Toivomme, että yrittäjät eivät jää yksin COVID-19 tilanteen kanssa vaan ottavat rohkeasti yhteyttä meihin nettisivujemme https://novago.fi/koronatietoayrityksille/ tai asiakaspalvelumme kautta 019 369 1865 / info@novago.fi

Jaa

Lue myös

Palvelualueemme on muuttunut 1.1.2024 - palvelemme alueella Hanko, Inkoo, Raasepori - lisätiedot