Yrityksen perustaminen

Yrittäjyydessä moni asia innostaa. Alkuvaiheessa myös mietityttää.

Yrittäjäksi ryhtyminen on usein askel tuntemattomaan, vähintäänkin suuri päätös ja monelle myös elämäntilanteen muutos. Yrityksen perustamisen alkuvaiheessa on valtava määrä asioita mietittävänä, toimipaikan sijainnista kirjanpitäjän valintaan. Vakuutuksien täytyy olla kunnossa ja verkkosivut pitäisi teettää. Kuluja syntyy, vaikka yritys ei vielä tuota mitään. Rahoitusta tarvitaan jo yrityksen alkuvaiheessa, usein ulkopuolista rahoittajaa.  Tallenna Tallenna Tallenna Tallenna

Kysymysten pyöriessä päässä on tärkeintä vetää hetki henkeä

Ennen kuin toimit, mieti rauhassa oman yrityksesi visiota, sitä päämäärää mitä haluat omalla yritystoiminnallasi saavuttaa. Pohdi hetki omaa yrittäjäidentiteettiäsi, niitä arvoja joiden pohjalle yrityksesi rakennat. Olet matkalla kohti yrityksesi ydintä, liikeideaa – kenelle, mitä ja miten palvelujasi tuotat? Kun liikeidea alkaa kirkastua, on aika lähteä tekemään liiketoimintasuunnitelmaa.

Tutustu myös näihin linkkeihin:

 • Yrittäjäkassa (ent. Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa SYT) > lue lisää: https://yrittajakassa.fi/
 • Yritys-Suomi -sivustolta saat valtavan määrän käytännön tietoa yrityksen perustamisesta ja sivustolla voit tehdä myös liiketoimintasuunnitelman laskelmineen.
 • Alkavan yrittäjän perustamisopas kuuluu jokaisen yritystoimintaa suunnittelevan lukulistalle.
 • Yritystulkki.fi on sivusto, josta löytyy paljon käytännön tietoa yrittäjille. Alkuun ota talteen perustajan muistilista.
 • TE-toimiston sivuilla on paljon tietoa alkavalle yrittäjälle.
 • Finnvera auttaa rahoituksessa ja takauksissa.
 • Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä (YTJ)on PRH:n ja Verohallinnon yhteinen palvelu, jossa voit ilmoittaa tiedot yhdellä ilmoituksella molemmille viranomaisille. Ilmoittamasi tiedot välittyvät PRH:n kaupparekisteriin ja säätiörekisteriin sekä Verohallinnon arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin.
 • Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on paikka, jonne yrityksen perustamisilmoitus tehdään.
 • Verohallinto auttaa jo yrityksen perustamisvaiheessa, ja sivuilta löytyy paljon tietoa.
 • Ely-keskus myöntää yrityksille kehittämisavustusta ja auttaa mm. kansainvälistymisessä.
 • Business Finland (entinen Tekes) tarjoaa kansainvälistymis- ja innovaatiorahoituspalveluja.
 • ProAgria tarjoaa monipuolisia kehittämispalveluja yrityksille.Tallenna Tallenna Tallenna

Viimeistään nyt on aika sopia tapaaminen yritysneuvojan kanssa

Autamme liiketoimintasuunnitelman teossa ja liikeidean täsmentämisessä. Samalla selkenevät myös vakuutusasiat, rahoitustarpeet ja -keinot, kirjanpidon koukerot ja vaikka niiden verkkosivujen tekijä. Älä jää kysymystesi kanssa yksin, yrittäjä tarvitsee sparraajaa yrittäjyyden kaikissa vaiheissa. Jo heti alkumetreillä. Olemme täällä sinua varten. Palvelumme on henkilökohtaista, luottamuksellista ja maksutonta kaikille Hangon, Inkoon, Lohjan, Siuntion ja Raaseporin asukkaille tai alueelle yritystä perustavalle. Tustustu Alkavan yrittäjän perustamisoppaaseen, lataa verkko-opas käyttöösi tai tule noutamaan opas meiltä. Varataan samalla tapaaminen, autamme sinua toteuttamaan unelmasi.

Terja Patama

Terja Patama

+358 400 471 904

terja.patama[at]novago.fi

Lohja

Satu Österberg

Satu Österberg

+358 44 759 9779

satu.osterberg[at]novago.fi

Lohja

Martina Sundqvist

Martina Sundqvist

+358 44 369 1866

martina.sundqvist[at]novago.fi

Raasepori